lauantai 16. maaliskuuta 2013

Sattui ja tapahtui 2012

Toimintakertomukseen piti laskea kirjaston ja kulttuurin tapahtumat. Summasimme 95 kulttuuritapahtumaa, joista osa oli monipäiväisiä ja osa pieniä pistejuttuja.

Jälkikäteen valokuvia selatessa huomasin, että muutama oli vielä unohtunut luvuista poiskin. Keskimäärin tapahtumia on ollut pari per viikko.

Tapahtumiseen tarvitaan tekijöitä.

Ensinnäkin on tietysti oma vakihenkilökunta: kaksi kirjastovirkailijaa, yksi puolikas kirjastonhoitaja, yksi esimies. Sitten on vaihteleva joukko työllistettyjä, jotka viipyvät talossa muutamia kuukausia. 

Suurin osa tapahtumista on kuitenkin toteutettu yhdessä Jonkun Muun Tahon kanssa. Esittelemme myöhemmin yhteistyöverkostoa, mutta laitetaan tähän nyt alkuun listaus tämänhetkisestä laivueesta. Kaikkien sijaintipaikka on kirjasto, mutta kovasti tässä ollaan muunkin kulttuurityön tuntumassa.

Täsmennyksenä vielä, että Sari on alkuvuoden 2013 perhevapailla. Riikka sekä Ulla viipyvät talossa joitakin kuukausia, ja suurena apuna ovat vielä muutkin eri työllistämismuotojen, harjoittelujen ja opintojen kautta kirjasto-kulttuurissa poikkeavat.

Saattoi se olla niin, että ennen laivat oli puuta ja miehet rautaa, ja nykyään laivat on rautaa ja miehet... Mutta tämä naisisto on kyllä silkkaa terästä ja Taikamaan kultaa!


Punahilkka-Paula, kirjaston Lainanakin tunnettu.



Sari tekee takahuonetaikoja.


Irja sisäänheittäjänä Holvi-bileiden remonttiryhmässä.

Virva-pupun pääsiäinen.


Ulla kirjastotilan 30-vuotisjuhlien lepakkopaitakuosissa.


Riikka taistelee kulttuurin puolesta.



Eija-Liisa esitti kirjaston toivelistan.



Luovin työntekijämme - eikun Anni! Aina valmis talkoolainen
ja taitaja kymmenien kasvomaalausten takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti