perjantai 15. maaliskuuta 2013

Vitriinit vapaana! Mutta katso ensin kummaa...

Pienen paikkakunnan etu on, että koko ajan tapahtuu ihmeitä. 

Oikeastaan olen jo alkanut luottaa siihen, että asiat ratkeavat, kun puristaa silmät kiinni ja kädet nyrkkiin ja toivoo yhtä kovasti kuin lapsena, että joulupukki arvaisi senkin, mitä ei kehtaa suoraan pyytää. 

Taannoin haaveilimme, miten hienoa olisi saada kirjaston monitoimihuoneeseen, sinne takaosan peräkamariin, vitriinit, joissa esitellä kaikenlaista pientä ja kiinnostavaa. Vaan kun oli sekä kunnan hankintakielto että krooninen rahapula.

Mutta kun tarpeeksi puristin silmiä kiinni, ilmoitti 4H:n toiminnanjohtaja Tuija Suonnansalo erään palaverin päätteeksi, että heilläpä seisoo pari vitriiniä joutilaana, kun yhdistyksen suoramyynti päättyi. Voi sitä ilon ja vitriinien päivää!

Vitriineissä oli ensimmäisenä esillä mielenterveyskuntoutujien päivätoimintaryhmän Poijun upeita tuunaustöitä, ja kun kirjastolla oltiin, niin tietysti kirjoista tehtyjä. Näyttelyä ihasteltiin varauksetta. Kuvia Kirja raksuttaa mennyttä aikaa... -näyttelyn kirja- ja paperituunaustöistä ohessa.

Aiemman samaa ihastusta herätti ryhmän ohjaajan Sari Ylisirniön tuunausluento ja -näyttely. Laitetaanpas sekin nettiin esille, kunhan keretään.

Vuonna 2013 vitriineissä on ollut muun muassa kirjastotilan 30-vuotista historiaa ja Kalevalan päivän aineistoja, mutta loppuvuodelle mahtuu vaikka mitä. Varaa vitriininäyttely kirjaston asiakaspalvelusta. 

Näytteille sopii tuoda esimerkiksi käsitöitä, koruja, vanhoja kirjoja tai kirjeitä, kiviä tai muuta kummaa - tai vaikka pieni ihme. 

Puristan silmät tiukasti kiinni ja odotan.

OSTETAAN! Kirjasta tehty kello, tulee omaan käyttöön, sanoo kirjastonjohtaja.
Mielellään itselle räätälöitynä eli jostakin oikein passelista kirjasta. Tarjoa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti